© Proshots

Het vertrek van Davinson Sanchez is volgens De Telegraaf een gevolg van toezeggingen die aan het eind van vorig seizoen werden gedaan door de clubleiding. Peter Bosz deed een beroep op de belangrijke spelers André Onana, Davy Klaassen, Hakim Ziyech, Davinson Sanchez en Kasper Dolberg om te blijven en zou in ruil daarvoor vier versterkingen voor het basisteam hebben toegezegd. Nu versterkingen uitblijven en ook Sanchez vertrekt, denken de belangrijke spelers volgens de krant aan een vertrek.

Sanchez lijkt open te hebben gestaan voor een vertrek door de uitblijvende versterkingen. Ajax contracteerde tot dusver alleen Klaas-Jan Huntelaar, twee keepers, back Luis Manuel Orejuela en de jonge buitenspeler Dennis Johnsen. ‘Geen van allen is een (beoogde) basisspeler. Het is – zeker ook omdat Klaassen weg is, Bosz de kuierlatten nam en Sanchez op weg naar de uitgang is – tegen het zere been van de blijvers, die inmiddels allemáál denken aan een vertrek en voor explosiegevaar binnen Ajax zorgen. Door de nieuwe zeperd – na Nice en Heracles Almelo – zal de druk op de Ajax-leiding verder toenemen. Niemand begrijpt waar de aanwinsten blijven.’

Tegenover deze aankopen stond het vertrek van Peter Bosz en aanvoerder Davy Klaassen. Ook Kenny Tete en Jairo Riedewald vertrokken. Na de verloren wedstrijd tegen Rosenborg gaf Ziyech in zeer duidelijke bewoordingen aan dat het team versterkingen nodig heeft en ook Marcel Keizer liet weten op versterkingen te rekenen. Net als vorig seizoen moet het in de laatste twee weken van de transferperiode gaan gebeuren, nadat de eerste belangrijke wedstrijden geen succes waren.