Het gaat goed met Ajax, daar zullen velen het over eens zijn. Slechts twee punten achter in de titelstrijd, overwinterd in de Champions League en het bekertoernooi. Op 28 december is het precies een jaar geleden dat Erik ten Hag werd aangesteld als trainer van Ajax en dus is het tijd om terug te blikken.

Dat doet ook De Telegraaf, die het vuurtje maar weer eens opstookt. De krant schreef al eerder dat Ten Hag niet met de spelersgroep door één deur kon en dat hij eigenlijk weinig in te brengen had. Eerder werd al geschreven dat Ten Hag rugnummer 34 – het nummer van Nouri – aan Dani de Wit wilde geven en daardoor ruzie kreeg met Van de Beek en Ziyech.

Het zou niet het enige voorval met Ziyech zijn geweest. De nummer 10 zou boos zijn geweest dat hij tegen Te Werve 90 minuten op de bank moest zitten, terwijl Tadic een avondje vrij kreeg. “De spelmaker liep de trainerskamer binnen, riep ’fuck-off’ en maakte dat vuistgebaar door zijn platte hand in de binnenkant van zijn elleboog te laten vallen”, zo beschrijft De Telegraaf.

De spelers zouden zich beter voelen bij assistenten Schreuder, Winter en Witschge. Volgens De Telegraaf moet Schreuder ook gezien worden als de belangrijkste man achter de huidige speelwijze. Al met al is het een opmerkelijke analyse van een jaar Ten Hag van de krant die zich de mediapartner van Ajax mag noemen.

Column: Met een partner als De Telegraaf, heb je geen vijanden meer nodig