Ajax A1 is er niet in geslaagd om de halve finale van de UEFA Youth League te halen. In Londen verloren de Amsterdammers met 1-0. In de slotfase werd een Amsterdamse gelijkmaker nog afgekeurd omdat Ajax-speler Kaj Sierhuis de keeper zou hebben gehinderd. Ajax-trainer Gery Vink was ondanks de nederlaag wel tevreden over de wedstrijd. ”In de kleedkamer heerste een verslagen sfeer. Ik denk dat we kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Vooral als je kijkt naar de bereidheid om te werken en het nakomen van de afspraken.”

Trainer Vink was tevreden over het eerste bedrijf. Hij zag zijn jongens goed spelen en Ajax domineerde de wedstrijd volgens hem. ”De eerste helft was voetballend ook erg goed. We speelden uitstekend tussen de linies en domineerden de wedstrijd. Alleen dan krijg je vlak voor rust onnodig een goal tegen. Dat doet wat met de groep. De tweede helft was minder van onze kant. We creëerden te weinig. Dan ga je op het laatst alles of niets spelen. We brachten aanvaller Kaj Sierhuis in en speelden op een gegeven moment zelfs met vijf spitsen. Dan moet de bal net een keer goed vallen. Dat gebeurde eigenlijk ook, alleen dat doelpunt van Sierhuis werd afgekeurd. Volgens mij onterecht, maar ik moet de beelden nog zien.”

In de slotfase draaide Vince Gino Dekker een corner rechtstreeks op goal, Kaj Sierhuis zou de keeper hebben gehinderd waardoor de goal werd afgekeurd. Sierhuis kon zich hier echter absoluut niet in vinden: ”In mijn beleving deed ik niets verkeerd. Ik sprong gewoon omhoog en de keeper grabbelde. In de Eredivisie of de Premier League was het zeker een goal geweest. Hier helaas niet.”

Sierhuis moest het grootste gedeelte van de wedstrijd volgen vanaf de reservebank. ”Dan beleef je de wedstrijd heel anders. Als je in het veld staat, ben je na vijf minuten alle spanning kwijt. Nu niet. Toen ik erin kwam heb ik alles gegeven, ik bleef het vertrouwen houden dat de gelijkmaker zou vallen. Helaas. De sfeer in de kleedkamer was heel apart. De koppies hingen naar beneden, de teleurstelling overheerste. Maar we zijn ook trots op het toernooi dat we hebben gespeeld. We deden zeker niet onder voor Chelsea en hebben laten zien dat we bij de beste teams van Europa horen.”