Erik ten Hag was na afloop tevreden met de 0-2-zege van Ajax in Den Haag. De hoofdtrainer baalde er wel van dat zijn ploeg het duel niet veel eerder wist te beslissen. “Ik ben tevreden met het resultaat. Het is een goede, zakelijke overwinning. Zonder frivool te spelen. Voor rust zag ik wel een paar hele goede aanvallen. Bij rust moet je met 0-3 voor staan. Waar ik blij mee ben is dat de eerste kans gelijk raak is. Als we de tweede goal eerder hadden gemaakt, wordt de wedstrijd vele malen makkelijker. Die kansen hebben we zeker gehad voor rust. Dan is het verschil groter en wordt de tweede helft vele malen simpeler om uit te spelen”, laat hij weten aan FOX Sports.

De grootste kans voor rust van Ajax om de score te verdubbelen, was die van Promes en Ziyech. Na goed drukzetten konden zij samen met Tadic op doelman Koopmans af. Promes speelde de bal net verkeerd af, waardoor Ziyech de bal via de doelman op de paal schoot. “Wat daar goed aan is, is dat ze elkaar de goal gunnen. Het elkaar gunnen zit echt in dit team. Achteraf had Promes misschien beter zelf kunnen schieten. Maar ik vind het mooi dat ze het elkaar gunnen.”

“We weten dat we met veel ruimte in onze rug spelen. We hadden twee inschattingsfoutjes, die niet mogen gebeuren”, vervolgt Ten Hag. “Een bal kan een keer verkeerd vallen, dus je moet altijd scherp blijven. Aan beide kanten van het veld. Daarom hadden we de score veel eerder moeten uitbreiden.”

In de tweede helft creëerden beide ploegen nauwelijks kansen meer. “ADO en wij creëerden na rust bijna niks meer. De wedstrijd zat op slot. Dat kunnen wij beter. Daar moeten we ons beter onderuit voetballen, langer aan de bal blijven. Als we dat wel deden, creëerden we gelijk wat. Maar dat was na rust te weinig.”

Ajax sluit het tweede blok, zoals Ten Hag dat zo mooi noemt, af met een 0-2-zege. De trainer kijkt tevreden terug op de afgelopen weken. “We zijn nog groeiende als team en er is nog veel werk te doen. Maar het is duidelijk dat de ploeg aan het ontwikkelen is en dat is prima te zien.”

Ajax neemt drie punten mee uit Den Haag