Erik ten Hag kijkt met vertrouwen uit naar Dinamo Kiev-Ajax. De hoofdtrainer is echter wel op zijn hoede en wil dat Ajax ook in Oekraïne voor de winst gaat. “We hebben vorige week woensdag een uitstekende prestatie op de mat gelegd en dat zullen we dinsdag weer moeten gaan leveren. Daar moeten we ons heel erg bewust van zijn. We zullen diep moeten gaan om Kiev te verslaan. Maar we zijn er toe in staat, dat hebben we al laten zien. Dat vertrouwen kunnen we meenemen naar de wedstrijd van dinsdag”, zegt hij in gesprek met Ajax TV.

Regie weer in handen nemen

Ten Hag verwacht een ander Kiev komende dinsdag, maar tegelijkertijd verwacht hij vooral ook hetzelfde vertoonde spel van zijn eigen ploeg. “Ik verwacht vooral hetzelfde Ajax. Het ligt aan ons wat Kiev daar tegenover kan stellen. En verder is alles hetzelfde. We kennen de krachtsverhoudingen. Het is aan ons om de regie weer in handen te nemen en om ook daar ons spel te gaan spelen. We willen daar gaan scoren en in de groepsfase van de Champions League komen. We willen daar gaan winnen, dat moet ook het doel zijn. We moeten de intentie hebben om ook die wedstrijd te willen winnen. We willen het spel op de mat leggen waar zij moeite mee hebben, zodat zij niet in hun kracht kunnen komen. En dat is eigenlijk ook de filosofie die bij Ajax past.”

Tagliafico en Neres

Nico Tagliafico is geschorst voor de returnwedstrijd. De staf weet daarvoor de oplossing al, maar deelt die nog niet. “We missen Tagliafico, dat is natuurlijk een zwaar gemis. Maar ik praat liever over de spelers die wel beschikbaar zijn. We hebben meer dan elf basisspelers, dus een andere speler gaat dat invullen.” David Neres is wel met de selectie afgereisd naar Kiev. Of hij gaat spelen hangt af van de laatste training. “We gaan in Kiev kijken hoe het proces met David vordert en of hij in staat is om te spelen. Het is een hele belangrijke wedstrijd, dus wellicht nemen we het risico. Maar aan de andere kant moet het geen onverantwoord risico zijn, want we willen hem niet nog zes weken missen.”

Neres reist met selectie mee naar Kiev