Erik ten Hag sprak op de persconferentie over het verschil tussen de Eredivisiewedstrijden en Europesewedstrijden van zijn ploeg. De hoofdtrainer wil dat het verschil tussen die wedstrijden kleiner gaat worden. “Het is logisch dat er een verschil is tussen wedstrijden in de Eredivisie en Europa. De Europese wedstrijden zijn een podium waarop je wordt uitgedaagd op het allerhoogste niveau. Dat brengt een andere spanning en geladenheid met zich mee. Het is aan ons om het verschil kleiner te maken. De spelers zijn geen robots, dus ze moeten de motivatie veel meer uit zichzelf halen.”

Reuzestap laten liggen

Ajax speelde in München een geweldige wedstrijd en had die wedstrijd eigenlijk moeten winnen. Zeker op basis van de kansen in de tweede helft. “We moeten ons beseffen dat we in München wel een grote kans hebben laten liggen om een reuzestap te zetten in de groep. Dat is gewoon waar en op basis van het spel ook verdiend geweest.”

 Frenkie de Jong

De kans op speeltijd voor Frenkie de Jong komende zondag lijkt klein. De middenvelder is nog altijd bezig te herstellen en is op dit moment (vrijdag, red.) nog niet fit genoeg. “Frenkie is nu nog niet fit genoeg, maar we werken naar zondag toe”, vertelt Ten Hag, die tevreden was over Dusan Tadic in de spits. “Tadic in de spits blijft wel een optie voor ons. Die optie stond voor ons ook altijd open. Dusan kan op meerdere posities spelen.”

4 Ajacieden in selectie Oranje