Erik ten Hag baalt van het mislopen van het Mexicaanse talent Diego Lainez. Ajax had een akkoord met Club America, maar ook Real Betis had dat. Uiteindelijk besloot de jonge buitenspeler zelf voor de Spaanse club te kiezen.

“Hij zou heel erg goed bij Ajax passen en een transfer was heel goed voor ons geweest en voor Diego zelf. We hebben veel energie in zijn komst gestoken en hadden de overtuiging dat hij de juiste speler was”, vertelt Ten Hag aan De Telegraaf

Het gerucht ging rond dat Ajax te arrogant zijn geweest en dacht dat het allemaal wel rond zou komen. Er zou niemand naar Mexico zijn afgereisd, terwijl Real Betis wel een delegatie had gestuurd. Op het moment suprême was dat ook inderdaad zo, maar Ten Hag geeft aan dat Ajax wel degelijk in Mexico aanwezig is geweest: “De afgelopen maanden zijn we continu in contact met Mexico geweest en daar ook veel fysiek aanwezig geweest. Zo’n transfer is zó complex en we schaken op zo veel borden. Heel goede spelers hebben meerdere keuzes en dat was bij Lainez helaas ook zo.”

Club America bevestigt transfer Lainez naar Betis