Erik ten Hag deed dinsdag met zijn ploeg het onmogelijke: Real Madrid vernederen in eigen huis en zo de kwartfinale van de Champions League bereiken. Maar heel veel tijd is er niet om daarvan na te genieten. In de komende week staan er maar liefst 3 duels in de Eredivisie op het programma.

De eerste tegenstander is zondag Fortuna Sittard, dat op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. Ten Hag is in ieder geval goed voorbereid: “Ik zat in het vliegtuig terug alweer naar beelden van Fortuna Sittard te kijken. Ik ben niet iemand die dagenlang aan het genieten is of in de euforie zit, ik heb dat niet zo nodig. De spelers mogen daar wat meer tijd voor nemen, vandaag moeten ze uit de euforie zijn”, vertelde hij vrijdagmiddag op de persconferentie.

Over een maand wordt er pas weer gevoetbald in de Champions League, dus nu moet de focus weer even verlegd worden naar de competitie: “De Champions League laten we nu even achter ons, die hebben we even begraven. We hebben ons in de positie gemanoeuvreerd dat we prijzen kunnen gaan winnen. Nu moeten we zorgen dat we dat ook gaan doen”, is Ten Hag duidelijk.