Erik ten Hag erkent dat Ajax de situatie met de rugnummers van Hakim Ziyech en Dusan Tadic anders had moeten aanpakken, zo zei hij in Studio Voetbal.

“Het is gewoon een vervelende kwestie”, licht de Ajax-trainer toe. “Hakim zou weggaan, maar wij wilden hem graag houden. In april gaf hij aan: trainer, ik wil graag een volgende stap maken.”

“Dan ga je op zoek naar een opvolger.” Die opvolger werd er met Dusan Tadic gevonden. “In de onderhandelingen met Tadic neem je dat rugnummer mee. Op dat kruispunt kwam AS Roma. Dat kwam eigenlijk samen. Uiteindelijk ketste het af. Dan ontstaat zo’n situatie.” Of Roma niet meer geïnteresseerd was of dat de vraagprijs van Ajax te hoog was, laat Ten Hag in het midden.

Ziyech moest uiteindelijk worden ingelicht over de situatie. “Dat gaat in samenspraak met Marc Overmars. We hebben het hem samen verteld. Ik vind dat we dat anders hadden moeten communiceren. We hebben ervan geleerd en hadden het anders aan moeten pakken: als je weggaat, gaan we voor een opvolger. Dat betekent dat nummer tien ook wordt vergeven. Dan kun je dat voor zijn.”