Erik ten Hag hoopte dat de start van zijn ploeg in het begin van de wedstrijd goed zou zijn. “Je moet scherp zijn en blijven”; geeft de trainer van Ajax aan in het interview bij Fox Sport. Ajax heeft het uitstekend gedaan om direct een doelpunt te scoren, zegt Ten Hag. “Daarbij moet je hopen dat de eerste kans zit en dat lukte dan ook”.

Vraag van Hélène Hendriks of de goal van Daley Blind was afgesproken, beantwoordde Ten Hag volmondig met Ja. Ten Hag vond dat deze tweede goal technisch goed was uitgevoerd. Ten Hag was ook zeer tevreden over het eerste gedeelte van de tweede helft. Vooral de goal van Klaas-Jan Huntelaar kon de trainer van Ajax zeer bekoren. “Klaas-Jan was messcherp”; vond Ten Hag.

Waar Ten Hag echter totaal niet tevreden mee was de houding van zijn ploeg na de 0-5. Ten Hag vond de houding van zijn ploeg zelfs onacceptabel. Ten Hag vond dat er twee goals bij hadden gemoeten. Maar in plaats daarvan kwamen er twee tegengoals. De trainer van Ajax baalde hier zichtbaar van. Ten Hag vond dat de ploeg de urgentie van het doelsaldo in moet zien. Nu was er een collectief concentratieverlies en dan roep je het over jezelf af, vond Ten Hag.

Over de wisselingen in zijn basisformatie gaf Ten Hag aan, dat deze wijzigingen gebaseerd zijn op het plan om zoveel mogelijk spelers minuten te laten maken. Ten Hag gaf aan dat het drukke programma hem ook dwong te wisselen. De ploeg staat er fysiek en goed op, gaf Ten Hag op het einde van het interview nog aan. “Fris zijn in het hoofd blijft nu het belangrijkste”; gaf de trainer van Ajax aan.