© Proshots

Ajax-trainer Erik ten Hag was na afloop van het thuisduel tegen Heracles Almelo gematigd tevreden. De trainer baalde met name van het feit dat zijn ploeg er niet in slaagde om de wedstrijd eerder in het slot te gooien, waardoor het zichzelf veel makkelijker had kunnen maken. Dat liet de trainer weten aan Fox Sports.

“Het verhaal is simpel. We hebben veel kansen gecreëerd, maar er maar één gemaakt. Achterin hebben we niks toegestaan”, aldus de trainer, die vond dat er sprake was van de wedstrijd van de gemiste kansen. “Het verwijt is dat we maar één keer hebben gescoord, maar het compliment voor de ploeg dat we niet hebben toegelaten.” De trainer vond dat Ajax het zichzelf eerder in de wedstrijd al veel makkelijker had moeten maken en ook na de treffer van David Neres veel eerder de trekker had moeten overhalen om de score te vergroten.

Hoe het mogelijk is dat Ajax moeizaam tot scoren kwam, is ook voor Ten Hag een raadsel. “Dat is een vraag die ik niet kan beantwoorden. Soms maak je er maar één uit de vele mogelijkheden en kansen en dat was vandaag zo. Ik denk dat de spelers er heel veel energie in hebben gestoken en veel geïnvesteerd hebben om überhaupt de eerste te maken.”