© Proshots

Ajax-trainer Erik ten Hag zag zijn ploeg dinsdagavond met 0-2 winnen van AEK Athene, waarmee de Amsterdammers zich plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. “We moeten hier even van genieten. Dit is toch een hele belangrijke avond voor Ajax in het bijzonder en het Nederlandse clubvoetbal in het geheel. Dat hebben we toch afgedwongen”, aldus Ten Hag tegenover Veronica.

Wedstrijdanalyse

“Je ziet een tegenstander die ook in een eigen thuiswedstrijd zich aanpast aan Ajax en compact staat”, begint Ten Hag de wedstrijd te analyseren. “Dan is het best lastig om kansen te creëren in die eerste helft. Je weet dan Europees dat je twee of drie kansen krijgt en daar moet je scherp op zijn.”

“In de eerste helft hadden we die kansen met David Neres en Kasper Dolberg die uitglijdt. Maar gezien de veldverhoudingen moeten we veel meer kansen creëren en dat is dan ook het volgend punt van verbetering. In de tweede helft krijg je een penalty en sta je tegen tien man. We hebben ze toen ook gepusht om vooruit te spelen en zo de 0-2 af te dwingen. Dat hebben we ook gedaan.”

Rellen op tribune

Het was niet alleen feest dinsdagavond. Voor en tijdens de wedstrijd vonden rellen plaats op de tribune, waarbij met vuurwerk werd gegooid. Acht Ajacieden raakten daarbij gewond. “Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat ze zich ervoor moeten afsluiten. Focus op je werk: het voetballen. Maar dat is natuurlijk niet altijd makkelijk. Natuurlijk krijg je mee wat daar gebeurt. Dat is heel vervelend, maar ik denk dat de mensen ons op een geweldige, positieve wijze tijdens de hele campagne ondersteund hebben. Wat er nu gebeurt, is jammer.”

Thuiswedstrijd Bayern München

Ondanks de plaatsing voor de volgende ronde, ziet Ten Hag nog een uitdaging in de groepsfase. “Het is een prima prestatie, maar tegelijkertijd kijken we weer verder en dan willen we eerste worden in de groep. Want als je eerste wordt, heb je een betere uitgangspositie. Dus daar zullen we weer voor gaan”, aldus Ten Hag.