Ajax speelt woensdagavond in de play-offs van de Champions League tegen Dinamo Kiev. Volgens Erik ten Hag een stugge, gedisciplineerde tegenstander, die op de nul speelt. “Kiev heeft een andere spelbenadering en daar hoort ook een andere tactiek bij. Dat vraagt tactische flexibiliteit van ons. In welke rol laten we spelers bijvoorbeeld spelen en wie stel je op”, zegt de hoofdtrainer op de persconferentie over de tegenstander van woensdag.

“Uiterst gedisciplineerd team”

In de eerste vier officiële wedstrijden in Oekraïne wist Kiev vier keer te winnen. Alle vier de wedstrijden werden met 1-0 gewonnen. “Het zegt voldoende over Kiev. Het is een beetje Lobanovskyj-stijl, dat zit ook in het DNA van de club. Het is een uiterst gedisciplineerd team, dat laten de uitslagen ook zien. Ze kunnen goed op de nul spelen en kunnen heel goed schakelen, zowel naar voren als naar achteren. Het is een stugge tegenstander.”

Het ultieme doel

“De sfeer die onze supporters de afgelopen wedstrijden hebben gecreëerd was echt fantastisch. Ajax staat voor Europees voetbal. Dat merk je misschien nog wel het meest aan de sfeer. Gelukkig hebben we dat al gerealiseerd. Het was een belangrijk doel toen ik werd aangesteld, maar de Champions League is natuurlijk een ultiem doel. En dat staat bovenaan. Dat merk je ook aan de fans. Maar dat merk je ook aan de selectie, die heel erg hongerig is. Ze willen graag de Champions League mee maken en spelen tegen andere grote clubs. Daar willen ze zich mee meten. Die honger hebben ze absoluut.”

Tadic: “Ajax moet de Champions League in”