Erik ten Hag was tevreden met de 4-0-zege op Fortuna Sittard, maar was wel kritisch op het vertoonde spel van zijn ploeg. “Ik ben tevreden met het resultaat. We hebben vier goals gemaakt, maar dat hadden er minimaal zes moeten zijn. We hebben prima gespeeld, maar waren bij fases te slordig. We voerden acties soms te ver door en waren te lichtzinnig. Ook in defensief opzicht. Dan worden we te gemakzuchtig. We moeten niks door de vingers zien. De lat moet hoog worden gelegd. Dan zijn er situaties waarbij we uit de discipline lopen en tegenstanders kansen geven”, laat de hoofdtrainer weten aan FOX Sports.

Uit voorzorg

In de rust werd Frenkie de Jong naar de kant gehaald, uit voorzorg zo laat Ten Hag weten. “We Hebben Frenkie uit voorzorg gewisseld. Er waren wat lichte klachten bij sommige jongens. We hebben ook meer dan elf basisspelers, dus dan wisselen we. Ook Ziyech is geen probleem voor de volgende wedstrijd.”

Na de zege op Real Madrid boekte Ajax dus ook een eenvoudige zege op Fortuna. Een mooie week, al ziet de oefenmeester het als een mooi begin van een nieuwe week. “Je kunt het ook zien als het begin. We moeten nog tegen PEC Zwolle en AZ spelen deze week. Daarna sluiten we pas een blok af. We willen namelijk niet alleen mee doen, maar ook echt gaan voor het zilverwerk.”

De Ligt na eenvoudige 4-0-zege: “Een professionele overwinning”