Erik ten Hag heeft op de persconferentie laten weten dat Frenkie de Jong nog een vraagteken is voor de wedstrijd van morgenavond tegen Bayern München. Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech zijn wel fit genoeg om te spelen. “Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech zijn fit. Frenkie de Jong is mee, maar nog wel een vraagteken. Hij gaat maandagavond apart van de groep trainen. Hij maakt progressie, daarom is hij ook mee. Het is alleen nog afwachten of het haalbaar is voor hem.”

Bayern de favoriet

Volgens de Ajax-trainer is de Duitse topclub de favoriet in de groep en ook morgenavond in de wedstrijd. “Bayern is de topfavoriet, ook als ze twee mindere resultaten hebben. Ik ken de mentaliteit hier en ze kunnen juist goed presteren onder druk. Al kan het in het voetbal soms ook tegen je werken. Het laat ook zien dat Bayern zwakheden heeft en te verslaan is.”

Oude werkgever

In het verleden heeft Ten Hag twee jaar gewerkt voor de Duitse grootmacht. De hoofdtrainer heeft daar goede herinneringen aan over gehouden. “Ik heb hier met veel plezier gewerkt en gewoond. Ik ken de spelers en de structuur in de club. Dat is eigenlijk nog steeds hetzelfde, alleen is er nu wel een nieuwe trainer met een nieuwe speelstijl. Bij Bayern heb ik veel geleerd als trainer. Bayern is de top van de wereld en daar kan je veel van meenemen in je eigen carrière.”

Robben: “Voor mij bijzonder om tegen Nederlandse club te spelen”