Ajax bereidt zich momenteel al weer voor op de volgende wedstrijd in het drukke programma. Na de 3-0 nederlaag in Eindhoven en de 7-0-zege in de KNVB Beker spelen de Amsterdammers zaterdag in Limburg tegen Fortuna Sittard. Zoals het er nu naar uitziet mét Matthijs de Ligt.

“Matthijs is fit en kan weer spelen. Als hij de komende training goed doorstaat, maar daar gaan we wel vanuit. Verder staan we er ook goed voor. De gebruikelijke namen zijn nog niet wedstrijdfit. Sinkgraven is nog niet fit en Cerny komt vrijdag in actie met Jong Ajax. Verder hebben we een fitte groep. Dolberg heeft ook goed kunnen herstellen. En maakt stappen, maar moet nu weer in vorm komen. We plannen zorgvuldig wanneer en hoe we hem gaan gebruiken deze periode”, vertelt Erik ten Hag op de persconferentie.

Scherpte

De 3-0-nederlaag tegen PSV lag volgens de hoofdtrainer vooral aan het ontbreken van scherpte. “We hadden de scherpte niet afgelopen zondag. We hebben vaak genoeg laten zien dit seizoen dat we goed kunnen voetballen. Je moet altijd in de spiegel kijken, ook als je wint. We hebben in de spiegel gekeken en  we hadden vooral mentaal veel anders moeten doen. Qua opstelling niet. Het leek alsof we met iets te veel zelfvertrouwen aan het duel begonnen. We kwamen achter en daar reageerden we niet goed op. We hebben de tegenstander sterk gemaakt door zelf niet goed in de wedstrijd te komen. We genieten 24 uur na een overwinning en rouwen 24 uur na een verlies. We hebben al zo veel wedstrijden gespeeld, waar we bij de meeste zo’n goed gevoel aan hebben over gehouden. We hebben het afgesloten en weten waar het aan ligt.”

Gravenberch: “Blijf kalm in mijn hoofd en laat het op me afkomen”