© Proshots

Erik Ten Hag heeft zojuist historie geschreven, het boekte de grootste stunt in de historie van de club. In eigen huis werd de grootste club ter wereld met 1-4 verslagen en daarmee uitgeschakeld voor de Champions League. In gesprek met Veronica reageert de hoofdtrainer vol trots.

Ajax speelde een geweldige wedstrijd, de Koninklijke werden thuis vernederd door de ploeg van Ten Hag, volgens de Tukker zat het dicht tegen perfectie aan: “Dit zat zo dicht bij perfectie, we hebben het zelf afgedwongen. We gaan dik en dik verdiend door naar de kwartfinale. We hebben vandaag laten zien dat wij een hele goede ploeg hebben.”

Voorafgaand aan de wedstrijd waren veel mensen positief gestemd en gaven ze Ajax veel kans om door te gaan naar de volgende ronde:”Een aantal kenners waren terecht kritisch. Maar ik heb enorm genoten van mijn ploeg. Ze hebben de taken bijna 100% uitgevoerd.”

In de eerste tien minuten kopte Varane op de lat en daarmee ontsnapte de Amsterdammers aan een vroege achterstand, aan de andere kant was het Ziyech die de scoren opende: “Je moet ook een beetje geluk hebben zoals die bal op de lat. Als je ziet hoe Tadic bijvoorbeeld twee assists geeft en een geweldig doelpunt maakt dan is dat geweldig. Neres speelde ook goed. Zo pik ik er twee uit, maar ik zou het hele team kunnen noemen, fantastisch. Je moet alleen wel scherp blijven, we hebben alles gegeven. In de eindfase gingen we te snel schieten. Blijven druk zetten op Kroos en Modric, ook als je moe bent.”  Zo sloot de hoofdtrainer zijn verhaal af.