© Proshots

Erik Ten Hag zag zijn ploeg zondagavond met 3-0 verliezen van PSV. In Eindhoven moest de coach het stellen zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt. De trainer gaat in gesprek met Fox Sports verder in op de wedstrijd.

Domper

Ten Hag zag het niet aankomen dat zijn ploeg tegen PSV onderuit zou gaan. “Natuurlijk niet. De voortekenen waren daar ook absoluut niet naar. Ik denk dat we heel goed aan het seizoen zijn begonnen. We hebben een hele goede reeks neergezet, waar we goed in zaten. Dit is dan een ongelooflijke domper.”

Scherpte

De trainer weet waar het zijn ploeg aan ontbrak. “PSV was scherper en dan word je afgetroefd. Dat had ik niet verwacht, want we hebben ze er nog op gewezen na AEK dat je scherp moet zijn. Tijdens een aantal momenten vond ik, en dan moet je het Europees benaderen, dat zij scherper waren.” Ten Hag probeerde met een voetballend centrum het verschil te maken. De trainer staat ondanks het verlies achter zijn keuze. “We hadden moediger en met meer lef moeten spelen, want dan zag je bij momenten dat je er doorheen kon spelen. Maar daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt.” Ten Hag had ook kunnen kiezen voor Wöber, als ziet hij dat anders. “De vorige keer hebben we met Wöber ook verloren. Met Frenkie stond het tegen AEK hartstikke goed.”

Wissels tweede helft

In de tweede helft probeerde Ten Hag door wissels nog het verschil te maken. “We hebben wat anders gedaan door twee wissels te brengen. Maar dan gaat PSV uiteindelijk hangen en komen wij er niet echt door. We hebben weinig gecreëerd, maar ook weinig toegelaten. Maar toen was de wedstrijd gespeeld.”