Opgelucht en supertrots

Erik ten Hag was opgelucht, blij, maar vooral heel trots. De trainer van de nieuwe kampioen van Nederland straalde voor de camera van Fox.

Erik ten Hag was kort daarvoor nog de samba aan het dansen met o.a. David Neres en Kostas Lamprou. De trainer van Ajax glom van trots en bevestigde dit ook voor de camera van Hans Kraay jr.

Ten Hag vertelde vooral supertrots te zijn, wat de ploeg had bereikt. Dat de dubbel uiteindelijk is behaald. Ten Hag was bergen en hobbels onderweg tegengekomen, maar hij zag dat zijn ploeg vooral op mentaal gebied enorm was gegroeid. Tevens was er het gehele seizoen een 100% verantwoordelijkheid bij de gehele ploeg. Dat laatste was er echt tijdens het seizoen steeds meer ingeslopen.

Fantastisch uitgevoerd

De laatste wedstrijd was geen goede. Ajax had in het begin het moeilijk, maar won toch makkelijk van De Graafschap. Ten Hag was voor de buitenwereld als eigenwijs bestempeld, maar dat vond Ten Hag onterecht. Ten Hag had gaandeweg het seizoen geen concessies gedaan aan zijn werkwijze en strijdplan. Ten Hag vond juist dat hij de spelers in hun kracht gezet. En die spelers hadden het plan fantastisch uitgevoerd.

Dubbel behaald

Op de vraag van Hans Kraay jr. of het kampioenschap een pleister op de wonde was na de uitschakeling in de CL, antwoordde Ten Hag dat dit seizoen toch voor 100% is geslaagd. De dubbel is juist een aansprekende prestatie vond de trainer van Ajax. Het litteken is niet groot, want de trots blijft. Dit seizoen was een fantastische campagne, waarbij Ajax met het flitsende spel het publiek in Nederland en Europa blij heeft gemaakt.