Erik ten Hag genoot van zijn ploeg dinsdag. Ajax wist de groepsfase van de Champions League op overtuigende wijze te bereiken, al miste het wel veel kansen. “Ik kan hier ontzettend van genieten en dat deed ik dan ook. Ik heb zeker ook even feest gevierd op het veld, ja. Maar ik heb ook even van een afstand genoten hoe de staf en spelers het samen beleefd hebben. Dat is prachtig om te zien. Dat zijn de momenten waarvoor je het doet”, vertelt Ten Hag op de persconferentie na afloop van Dinamo Kiev-Ajax.

Compliment

“Hier doe je het voor”, benadrukt de hoofdtrainer nogmaals. “Dit is de essentie van samen met iets bezig zijn in topsport om samen iets te bewerkstelligen. Als dat dan lukt, is het prachtig. Het was uitdagend, want volgens mij is er nog nooit een Nederlandse club door drie voorrondes heen gekomen. Wat dat betreft schrijf je historie. Maar het seizoen is net begonnen en het is nog geen prijs. Uiteindelijk is het wel de Champions League die we met elkaar bereikt hebben en dat is wel een groot compliment waard.”

Momenten-sport

Hoewel Ajax de wedstrijd vrijwel volledig domineerde, wisten de Amsterdammers niet te scoren. “Je moet altijd op je hoede zijn. Ik kan me voorstellen dat mensen het gevoel hadden dat Dinamo niet zou gaan scoren, maar voetbal is een momenten-sport. Eén moment kan alles veranderen. Daar moet je alert voor zijn. Als we de wedstrijd luchtig gaan analyseren dan moeten we wel veel effectiever met onze kansen omgaan. Maar als dit het resultaat is ben je uiteindelijk toch tevreden.”

Van de Beek: “De Europese avonden gaan geweldig worden”