Een trotse Erik ten Hag stond na afloop van de gewonnen halve finale voor de camera’s. Een plan waar lang op getraind wordt, pakte eindelijk goed uit. Ajax maakte 2 goals uit een corner.

De eerste kwam van het hoofd van Matthijs de Ligt: “De manier hoe Matthijs daar hoog bovenuit torent en de bal binnen slaat, dat is fantastisch om te zien. Daar zat zoveel wil en overtuiging in, dat is fantastisch”, aldus een glunderende Ten Hag tegen de NOS. Het was voor De Ligt zijn 10e goal in 100 duels: “We hadden het er gisteren nog over, hij loopt 1 op 10. Voor een centrale verdediger zijn dat fantastische getallen.”

Dankzij uiteindelijk een 0-3 zege mag Ajax op 5 mei terug naar de Kuip, dan voor de finale van het bekertoernooi: “Dat is ook prachtig voor onze fans. Die hier 2 keer niet bij mochten zijn en er in de finale wel bij mogen zijn”, zo vindt Ten Hag. Toch wil hij nog niet te veel aan 5 mei denken, want er is meer: “We mogen er vanavond zeker ook even van genieten, maar daarna gaat de blik op Real Madrid. Dat is de volgende uitdaging. We blijven op 3 fronten actief. We hebben ook nog andere doelen. We willen zilverwerk en zoveel mogelijk.”