Kasper Dolberg heeft een moeizaam seizoen achter de rug en volgens sommigen doet Ajax er verstandig aan om op zoek te gaan naar een nieuwe spits. Erik ten Hag wil de 21-jarige spits volgend jaar echter graag weer bij de selectie hebben, zo zegt hij in gesprek met Voetbal International.

In de Champions League koos Ten Hag meestal voor Dusan Tadic als valse spits en maakte hij ook veelvuldig gebruik van routinier Klaas-Jan. Hierdoor moest de Deen het vooral doen met invalbeurten. Toch wil Ten Hag Dolberg niet laten vertrekken. “Zo zie ik het zeker niet. Kasper heeft ontegenzeggelijk veel kwaliteiten”, aldus de coach. “Ik hoorde het steeds vaker voorbijkomen: Kasper moet weg, hij gaat niet meer renderen. Wat een onzin. Hij heeft bijvoorbeeld nog nooit blessurevrij een voorbereiding onder mij meegemaakt. Ik heb er vertrouwen in dat hij zich terug kan knokken.”

Hoewel Huntelaar in de zomer van 2017 werd teruggehaald als stand-in van Dolberg, maar de rollen zijn inmiddels omgedraaid. “Kasper moet afdwingen dat hij wekelijks eerste keuze is, Klaas moet scherp blijven en toeslaan waar nodig is, maar let op, er komt een derde spits aan: Lassina Traoré. Hij is pas een half jaar bij Ajax, maar maakt indruk in Jong Ajax en is bij ons geregeld op de trainingen”, vervolgt Ten Hag. “Ik heb al eens bij Klaas laten vallen dat hij met die twee jonkies ook een prima spitsentrainer kan zijn. Maar dan is hij gevat: ‘Nee, trainer, Klaas is nu nog gewoon speler’. Dat vind ik mooi.”