© Proshots

Erik ten Hag is tevreden over hoe zijn ploeg woensdagavond de overwinning over de streep trok. De Amsterdammers wonnen met 3-1 en zetten daarmee een goede uitgangspositie neer voor de return. “Vooraf had ik voor 1-0 getekend, dus als je dan 3-1 wint dan kun je tevreden zijn”, aldus Ten Hag tegenover de NOS.

Entrada

“Ik denk dat we een schitterende avond hebben beleefd”, gaat hij verder. “Dat was eigenlijk al zo toen we aankwamen met de bus. Een vol stadionplein met een Entrada. De fans hunkeren naar de Champions League en dat kregen we duidelijk mee. Dat sloeg over op de ploeg.”

Tevredenheid

“Natuurlijk is er enige mate van tevredenheid, alleen tevredenheid leidt tot luiheid en we moeten ook kritisch zijn. Een aantal momenten zijn namelijk niet goed. In de tweede helft kunnen we ook bij een aantal fases hoger blijven staan, maar vooral ook aan de bal hadden we in de tweede helft meer kunnen brengen. Dan moeten we actiever bewegen, want dan kunnen we het de tegenstander veel lastiger maken.”

Return

Volgende week speelt Ajax de return in Oekraïne. Ten Hag waarschuwt zijn ploeg voor nonchalance. “We moeten op onze hoede zijn. We zullen volgende week heel diep moeten gaan om in die groepsfase te komen, maar we hebben een goede uitgangspositie.”