Na afloop van het duel met Excelsior was misschien wel de belangrijkste vraag: hoe gaat het met Frenkie de Jong? De middenvelder viel al na een klein halfuur uit, maar Ten Hag kon er nog weinig over zeggen.

“Een opspelende hamstring, dan ga ik geen risico nemen. Ik zag hem niet lekker bewegen. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het erger, daarom hebben we besloten om geen risico te nemen. We moeten zien hoe het zich ontwikkelt”, aldus de trainer tegen FOX Sports.

Gelukkig waren er ook genoeg positieve punten, zoals de 6 goals die Ajax maakte: “We wilden verder aan het doelsaldo werken en dat hebben we gedaan. Zes goals dat is prima, die 2 tegengoals is zonde. Maar je maakt 6 goals, dat is prima.” Zo’n eenvoudige zege is uiteraard precies waar Ajax op hoopte, zo tussen de duels met Juventus in: “Er staat dinsdag veel op het spel, maar we moeten ons focussen op verschillende fronten. Vandaag was de Eredivisie het belangrijkst. Ik moet mijn spelers een compliment maken, want ze weten waar het om gaat. Vandaag was de landstitel het belangrijkst”, aldus Ten Hag.