© Proshots

In gesprek met Het Parool heeft Erik ten Hag aangegeven dat hij ervan uit gaat dat hij over alle WK-gangers kan beschikken als Ajax op 25 juli in de eigen Johan Cruijff ArenA aantreedt tegen SK Sturm Graz.

Nicolás Tagliafico, Lasse Schöne, Kesper Dolberg en Hakim Ziyech komen op dit moment uit voor hun land op het wereldkampioenschap in Rusland. De finale van het WK is op 15 juli, maar Ten Hag is gewoon van plan om de WK-gangers voor de tweeluik tegen Sturm Graz op te stellen. “Die jongens zijn fit, komen uit een toernooi en moeten dus kort na het WK een wedstrijd kunnen spelen. Wellicht kunnen we die spelers dan in een later stadium van het seizoen nog wat extra vrijgeven als dat nodig mocht zijn.”

Hakim Ziyech is één van deze WK-gangers, maar het is nog zeer onduidelijk of de international van Marokko op 25 juli nog het Ajax-shirt draagt. Mocht dat het geval zijn dan speelt de middenvelder gewoon.  “Dan moet het voor hem wel allemaal samenvallen, en de juiste club voor hem komen. Als dat voor 25 juli niet is gelukt, dan zal ik ook hem in die wedstrijd tegen Sturm Graz opstellen”, aldus Ten Hag.