Erik ten Hag schoof dinsdagmiddag samen met André Onana aan tijdens de laatste persconferentie voor de laatste Champions League groepswedstrijd tegen Bayern München. Hierin gaf Ten Hag aan dat de eerste plek in de poule belangrijk is, maar dat hij ook rekening houdt met de titelrace.

André Onana bevestigt dat hij hoogstwaarschijnlijk gewoon aan de aftrap zal verschijnen. De  raakte afgelopen zaterdag geblesseerd in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Of de blessure door het kunstgras kwam, kan Onana niet bevestigen.

Andere twijfelgevallen Donny van de Beek, Kasper Dolberg en Hakim Ziyech zijn allen hoogstwaarschijnlijk fit genoeg om te spelen, zo bevestigt Ten Hag. De laatste training van dinsdagavond zal hierover definitief uitsluitsel moeten geven.

Ten Hag geeft aan er nog niet helemaal uit te zijn of hij met zijn sterkste opstelling zal aantreden. De eerste plek in de poule is van belang, daarmee kun je een betere uitgangspositie creëren”, aldus de oefenmeester. “We willen daarin graag een titel halen. Welke risico’s ga je dan aan? Daar moeten we een goede afweging in maken. We kunnen niks uitsluiten. We doen aan topsport en dan loop je op de grenzen. Dan kan er weleens wat verkeerd uitpakken. Want als je die grenzen niet opzoekt, wordt het ook moeilijk om iets te winnen”