© Proshots

Ajax-trainer Erik ten Hag mag tevreden zijn over de prestatie van zijn ploeg. De Amsterdamse club wist redelijk gemakkelijk door drie voorrondes te komen, waardoor de groepsfase van het miljardenbal is bereikt. “We gaan de Champions League in, dat is toch geweldig”, aldus Ten Hag tegenover Veronica.

Genieten van afstand

Ten Hag keek na de wedstrijd vanaf een afstandje toe hoe zijn spelers de prestatie vierden. “Ik was aan het genieten hoe de ploeg in korte tijd naar elkaar toe is gegroeid met het bereiken van iets wezenlijks. Dat is dit, want de spelers hunkeren naar de groepsfase van de Champions League. De fans hunkeren er ook naar, dus dan is het fantastisch dat we het bereiken.Ook de manier waarop is soeverein. De hele campagne die we in de zomer hebben gespeeld en hoe het team zich ontwikkelt: ik denk dat we op de goede weg zijn.”

Voldoende lucht naar boven

“We zijn nog vroeg in het seizoen”, begint Ten Hag op de vraag hoe zijn team ervoor staat. “Ik denk dat we op een hele goede weg zijn, maar dat moeten we doorzetten. Er zit nog heel veel lucht naar boven in. Daar ben ik van overtuigd bij deze groep, zowel individueel als op teamniveau. Daar moeten we keihard aan gaan werken, maar vanavond moeten we even genieten.”

Afmaken kansen punt van verbetering

Het regende dinsdagavond kansen voor Ajax. De ploeg van Erik ten Hag kreeg de bal echter niet in het doel, tot ongenoegen van de trainer. “Dat is een punt van verbetering, want we moeten veel effectiever zijn. We hebben ontzettend veel kansen bij elkaar gespeeld en daar moeten we meer uithalen. We moeten meer scoren, dat is duidelijk.”

Elkaar blijven uitdagen

Ten Hag merkt dat er iets aan het ontstaan is binnen zijn spelersgroep en staf. “Je ziet die gasten naar elkaar groeien. De staf en spelersgroep wordt een eenheid en er is duidelijk iets aan het groeien. Dat moet verdergaan. We moeten elkaar blijven uitdagen op de trainingen en de volgende wedstrijden.”