© Proshots

Erik ten Hag is erg te spreken over de manier waarop zijn team zaterdagavond voor de dag kwam tegen Willem II. De Tilburgers begon fel aan de wedstrijd en Ajax ging daar goed mee om. Al snel kwamen de Amsterdammers op een 0-1 voorsprong. “Willem II-uit is een lastige wedstrijd, want ze zitten in een goede reeks. En hebben bovendien een prima selectie. Het zit goed in elkaar. En dat is een groot compliment naar Willem II toe. Wij zijn daar vandaag goed mee om gegaan. We waren scherp en gingen goed om met het fanatieke begin van Willem II”, vertelt de hoofdtrainer in gesprek met de NOS.

“We namen de regie vrij snel over, maar toen kwam Willem II terug in de wedstrijd via een penalty. Dat was een fout van onze kant. Dat moet er uit, maar nog voor rust kwamen we weer op voorsprong en dat is lekker”, vervolgt hij. “Na rust zijn we niet echt meer in de problemen gekomen en liepen we uit naar 1-4. Daar hadden we alleen wel nog wat kansen voor nodig.”

Champions League

Na de 1-4-zege kan Ajax zich nu gaan opmaken voor de kwartfinale van de UEFA Champions League. “We begonnen in juni aan het nieuwe seizoen en dan kan je niet bedenken dat je in april als Nederlandse club nog meespeelt in Europa. We zijn gewoon een geweldig team geworden. En daar bedoel ik niet alleen de basis mee, maar de hele kleedkamer.”

Frenkie de Jong verwacht Juve thuis er ‘gewoon’ bij te zijn