Erik ten Hag heeft Amin Younes teruggezet naar Jong Ajax. De vleugelspeler weigerde afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen Heerenveen (4-1) voor het oog van de camera om vlak voor tijd in te vallen. Younes zal de komende twee weken geen deel uitmaken van de A-selectie, zo meldt de Ajax-website.

Younes, die komende zomer graag met Duitsland naar het WK in Rusland wil, liet duidelijk blijken geen trek te hebben in een invalbeurt, toen Ten Hag hem enkele minuten voor tijd van de bank riep. Ten Hag zei achteraf dat hij hem juist wilde belonen voor zijn harde werken op de trainingen en eerdere succesvolle invalbeurten.

Maandag heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Ten Hag en Younes, waarna besloten is dat de Duitser de komende twee weken moet meetrainen met Jong Ajax. Frank de Boer zei zondagavond al in de uitzending van Studio Voetbal dat Ten Hag moest ingrijpen na het incident “Als trainer moet je hier keihard tegen optreden. Dit zijn momenten waarop je spelers voor je gaat winnen, of ze denken hij laat met zich piepelen.”