Erik ten Hag kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de Klassieker. Ajax won met 4-0 en scoorde alle vier de goals al voor rust. “Het was een eclatante overwinning. We hebben uitstekend gespeeld. Ik heb genoten van mijn ploeg in de eerste helft. Er zat tempo in ons spel, versnelling in ons spel, we speelden met hoge druk en het functioneerde vandaag echt als team. Er zat heel veel plezier in ons spel. De wisselwerking met het publiek was ook uitstekend. Al met al dus heel veel facetten waarvan ik genoten heb vandaag. Het lag aan ons. We hebben ze echt geen moment in de wedstrijd laten komen. We zaten er boven op en aan de bal waren we ook erg goed”, laat de hoofdtrainer weten aan de NOS.

“We hebben ook in de tweede helft goede mogelijkheden gecreëerd. Alleen een doelpunt ontbreekt er dan nog aan. Overall hebben we gewoon een goede wedstrijd gespeeld”, vervolgt Ten Hag, die het er niet helemaal mee eens dat de Amsterdammers slecht speelden woensdag tegen Chelsea (0-1). “We hebben goed gespeeld afgelopen woensdag. Tuurlijk wij zijn Ajax, maar we speelden tegen een topclub uit de Premier League. Dat is een ander niveau. We hadden twee reglementaire goals (penaltymoment en goal Promes, red.) kunnen maken. We verloren in de laatste vijf minuten. We hebben goed gespeeld, maar hebben niet het gewenste resultaat behaald.”

Bevestiging

En dus was deze 4-0-zege een goede bevestiging voor Ten Hag dat hij met zijn ploeg op de juiste weg is. “Ja, we zijn op de goede weg”, vervolgt hij. “Dit soort momenten en wedstrijden heb je nodig in het seizoen, dat je de bevestiging krijgt dat je op de juiste weg bent. De competities worden nooit beslist in het najaar. De competities worden pas beslist in april en mei, dus het is nog een hele lange weg.”

Ziyech kent geen medelijden: “Nee, waarom?!”