Erik ten Hag kijkt met een tevreden gevoel terug op het trainingskamp in Oostenrijk. De hoofdtrainer ziet dat hij met zijn selectie nog aan veel dingen moet werken, maar hij ziet ook dat er een goed fundament is neergelegd. “We zullen aan heel veel zaken nog moeten werken, maar dit is wel weer een stap vooruit. De groep die hier in Oostenrijk is, zal in grote delen ook tegen PSV gaan spelen. We moeten kijken hoe de andere jongens volgende week binnen komen en hoe fit ze zijn. Dat gaan we dan rustig bekijken, maar ik denk dat we deze week een goed fundament hebben neergelegd”, vertelt hij voor de camera van Ziggo Sport.

Ajax won de tweede oefenwedstrijd in Oostenrijk met 2-1 van Watford. “In de eerste helft waren we nog te ongeduldig. We wilden toen té snel naar voren toe. Daardoor maakten we Watford juist sterker, omdat zij op de counter spelen. Daardoor stonden we vaak niet goed in onze restverdediging. Dat is ook waar de penalty uit ontstond. In de eindfase waren veel te ongeduldig.”

“In de tweede helft ging dat wel beter, maar ook nog steeds niet helemaal goed”, vervolgt Ten Hag. “De goal maakten we wel daar uit. Over het drukzetten was ik best tevreden, maar tegen deze tegenstander is dat lastig omdat zij niet willen voetballen en de lange bal hanteren. Daar moeten we beter mee omgaan, maar ook dat hebben we bij vlagen en situaties heel goed gedaan.”

Schuurs: “Ik wil de opvolger van Matthijs worden”