Komende zondag speelt Ajax de Klassieker tegen Feyenoord. Erik ten Hag laat weten dat zijn ploeg vertrouwen heeft, zeker ook na de gewonnen wedstrijd tegen Benfica. Het vertrouwen moet alleen niet doorslaan. “We zijn goed uit de wedstrijd tegen Benfica gekomen.”

Klassieker

“Het zijn twee rivalen. Zo’n rivalenstrijd gaat het weer worden, met veel passie en strijd. Dat zijn vaak hele lastige wedstrijden, dus het gaat zeker niet makkelijk worden. We hebben veel vertrouwen, maar dat moet niet té worden. We zullen ons eigen spel proberen te spelen. Ze hebben een selectie, wat mee kan doen om de titel. Ze spelen niet Europees, wat voordelen en nadelen heeft”, laat hij weten op de persconferentie.

David Neres

David Neres viel uitstekend in tegen Benfica. De Braziliaan viel vlak voor tijd in en was heel belangrijk bij de 1-0. “Zijn rendement kan nog beter. Maar Neres is buitengewoon goed. Tegen Bayern speelde hij een geweldige wedstrijd. Maar hij kan nog meer scoren en meer assists geven. We hebben veel uitblinkers dit seizoen en dat is een luxeprobleem voor mij. Neres’ beste positie is aan de rechterkant, maar Ziyech heeft daar nu een enorm hoog rendement voor het team. Hij kan ook op links en op tien spelen, daar heeft hij hele goede wedstrijden gespeeld maar ook mindere.”

Kasper Dolberg

Kasper Dolberg startte tegen Benfica in de spits. De Deen speelde de hele wedstrijd en is fit genoeg om ook zondag eventueel aan de aftrap te verschijnen. “Dolberg wordt steeds sterker en kan het langer volhouden. Dat gaat de goede kant op. Ook scoort hij weer en is hij dreigend. Hij is veel aanspeelbaar en kan steeds belangrijker worden voor het team. We hebben vijf dagen rust gehad, dus hij is fit genoeg om weer te kunnen spelen.”

Dolberg: “Heerlijk om weer vrijuit te kunnen voetballen”