© Proshots

Ajax staat bovenaan in Groep H met twee overwinningen op Lille en Valencia. Erik ten Hag is tevreden over de overwinning maar ziet in gesprek met Veronica ook genoeg dat nog beter kan.

Eerst benadrukt Ten Hag de geweldige goal van Ziyech: “We weten dat hij dat kan, het team moet hem daar nog vrij spelen. Hij heeft een fenomenaal linkerbeen.”

Ten Hag vervolgt zijn verhaal met wat kritische punten, zo vond hij dat Ajax de grip in de eerste helft en in het begin van de tweede helft even kwijt was. “De druk houden op het middenveld ging niet altijd even goed, doordekken op de rechterkant. We moesten sneller doorstappen op de linkerkant. Dat was niet even goed. Valencia is een geweldige ploeg. We kregen het pas echt onder controle toen we druk op de bal konden houden, dat resulteerde ook in de 0-3 toen was de wedstrijd op slot.”

Ajax staat aan kop met zes uit twee en een doelsaldo van zes voor en nul tegen. In de kleedkamer zet de hoofdtrainer de spelers nog even op scherp: “Het is een grote stap maar we zijn er nog niet, het had ook 3-6 kunnen worden. We hebben geluk gehad en hebben gevochten voor elkaar. We moeten beter worden in het pressen.”