Erik ten Hag was zondagavond te gast in het programma Studio Voetbal van de NOS. De hoofdtrainer van Ajax sprak onder andere over de club, de selectie en Hakim Ziyech.

Ambitieuze, talentvolle groep

Ten Hag laat weten dat hij het erg naar zijn zin heeft bij Ajax. “Het is leuk en prettig om bij Ajax te werken. We hebben een leuke spelersgroep met ontzettend veel talent. De spelers, de staf en mensen binnen in de club zijn heel ambitieus. Het is ook erg leuk om bij Ajax te werken. Het gaat erom dat we er met elkaar voor zorgen dat het individu zich gaat ontwikkelen. Daar zijn we mee bezig met elkaar. Dat is hartstikke leuk, zeker als dat tot resultaat leidt.”

Hakim Ziyech

Eén speler die deel uitmaakt van zijn selectie is Hakim Ziyech. De Ajax-trainer is zeer gelukkig met het aanblijven van de middenvelder. “Iedere trainer wil Hakim Ziyech in zijn ploeg hebben. Hij is een sieraad voor het voetbal. We zijn heel blij dat hij nog bij ons is. En hijzelf overigens ook.”

Rugnummer 10

Toch werd ‘zijn’ rugnummer 10 vergeven aan Dusan Tadic. Iets waarvan Ten Hag vindt dat hij en de club het anders hadden moeten aanpakken. “Dat is in samenspraak gegaan met Marc Overmars destijds. Het is een vervelende kwestie. Hakim had in die fase aangegeven eventueel weg te gaan. Toen zijn wij op zoek gegaan naar een vervanger. En in de onderhandelingen heeft Dusan toen rugnummer 10 toegewezen gekregen. Op dat moment was AS Roma vrij concreet voor hem. Dat ging uiteindelijk niet door en dan ontstaat er zo’n situatie. Hij heeft er geen last van zoals we kunnen zien. Maar achteraf vind ik dat we het anders hadden moeten communiceren. Dat is een leermoment voor de volgende keer.”

 

Ten Hag over eerste helft: “Dat was echt genieten”