Erik ten Hag was na afloop van Heerenveen-Ajax een tevreden coach, maar als hij kritisch moet zijn dan had zijn ploeg nog wel wat vaker kunnen scoren. “Terugkomend van de interlandperiode een uitwedstrijd in Heerenveen met 0-4 winnen is perfect. En we konden jongens sparen. Het enige wat ontbrak vanavond waren nog meer doelpunten. De 0-4 stond al vrij snel op het bord. Het begin van ons was goed, maar daarna werden we iets te gemakzuchtig. In die fase konden we de vrije man iets minder goed vinden en stonden onze aanvallers net iets te hoog. Maar na de 2-0 was de wedstrijd wel gespeeld. Het is logisch dat iedereen wellicht al aan het programma denkt, maar het mag niet. Vandaag was het mogelijk geweest om een hogere score neer te zetten, als je heel kritisch er naar kijkt”, laat hij weten in gesprek met de NOS.

Ruimtes

Na de 0-4 was de wedstrijd gespeeld en bracht Ten Hag een aantal wissels toe. Heerenveen drong af en toe aan waardoor er veel ruimte ontstond en daar hadden de Ajacieden beter van kunnen profiteren. “We moeten wel aanvoelen dat we de tegenstanders kunnen slachten. Ze komen iets en dan ontstaan er veel ruimtes voor ons om te voetballen. Daar hadden we meer gebruik van moeten maken. Natuurlijk hebben een goede uitslag neergezet.”

Ziyech

Hakim Ziyech was fit genoeg om te kunnen spelen. Na de blessure die hij in de laatste minuut tegen AZ opliep, was dat nog maar de vraag of hij dat zou halen. “Hakim heeft hard gewerkt de afgelopen periode, dus complimenten naar hem en de medische staf.”

Champions League

Komende dinsdag wacht alweer de volgende tegenstander. “Benfica is zeker een uitdaging. We verheugen ons erop. Een geweldige tegenstander, een uitverkochte ArenA en daarbij komt dat we er goed voor staan in de poule. Die uitgangspositie willen we verstevigen. Het spelplezier spat er soms vanaf, daar kan ik zeker van genieten.”

Vroege treffer Schöne verschaft Ajax eenvoudige avond in Heerenveen