Erik ten Hag baalt logischerwijs van het eerste puntenverlies dit seizoen. In de openingswedstrijd in de Eredivisie werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. “Dit is een domper. We hadden afgesproken meteen de gaskraan open te draaien en dat hebben we niet . We hebben niet bereikt wat we wilden bereiken. De eerste fase van het duel was te sloom. We kwamen moeizaam in de wedstrijd en kregen pas vlak voor rust onze eerste grote kans. Dat moet natuurlijk veel eerder gebeuren”, zegt de hoofdtrainer in gesprek met FOX Sports.

“Ik vind dat wij het tempo vele malen hoger moeten leggen in een wedstrijd”, vervolgt hij. “De tegenstander in de problemen moeten brengen. Het duurde veel te lang voordat dat het geval was. Een gelijkspel tegen Heracles voelt als verlies voor ons. En dat is te weinig. Het is een domper en een teleurstelling. Dat moeten we nu verwerken. Teleurstellingen moeten we omzetten in kwaliteit en dat is aan ons om dat nu te gaan doen.”

Ajax begon met een sterk gewijzigde basisopstelling. Volgens Ten Hag was dat niet per se nodig, maar wel goed. “Huntelaar heeft flink wat spierblessures gehad vorig seizoen, Frenkie de Jong komt net terug van een zware blessure en Nico Tagliafico en Lasse Schöne hebben een korte zomer gehad, dus daar moeten we voorzichtig mee zijn. Daarbij komt dat we een zeer goede bank hebben met spelers die ook in de basis kunnen staan. Maar dat hebben we als team vandaag niet goed gedaan.”