© Proshots

Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden met de 5-0 overwinning die zijn ploeg boekte tegen FC Emmen. “Het was een prima, collectieve teamprestatie. We groeien daarin, maar je ziet ook wat spelers die individueel wat laten zien”, aldus Ten Hag in een interview met Fox Sports.

Juiste benadering

Ten Hag vindt dat de ruime overwinning van FC Emmen niet zozeer met de Drentse club te maken heeft, maar dat dit vooral door de instelling van Ajax komt. “Het hangt natuurlijk af van de benadering die wij hebben en dat was vanavond prima. We waren scherp, begonnen goed, maken snel de goal en maken voor rust er nog eentje bij. Dan lijkt zo’n avond makkelijk, maar dat is het natuurlijk niet.”

Matig FC Emmen

Toch speelde FC Emmen niet bepaald een goede wedstrijd. “Ik ben niet van de tegenstander, maar ik kijk naar mijn eigen ploeg. Ik denk dat het vooral aan ons ligt, dat wij de tegenstander onze wil hebben opgelegd, dat wij de kansen bij elkaar spelen, dat wij daar scherp in waren en dat we deze uiteindelijk ook benutten.”

Hakim Ziyech

Hoewel Hakim Ziyech aankondigde weg te willen, speelt de creatieve middenvelder nog steeds in Amsterdam. Ten Hag praat met hem, maar weet ook wat Ziyech wil. “Natuurlijk praten wij met hem. Maar we kennen elkaars standpunten en dat verandert niet. Die zijn dat hij heel graag voor Ajax speelt en dat laat hij ook elke wedstrijd zien. Hij voetbalt hier met heel veel liefde en plezier verder. (…) Hij heeft gewoon plezier in het voetballen. Hij wil elke minuut meedoen en bepalend zijn. En dat is hij.”

Kiev-uit

Aankomende dinsdag speelt Ajax de return tegen Dinamo Kiev. Ten Hag weet dat Ajax nog een zware wedstrijd te wachten staat. “Ze kunnen inderdaad heel goed schakelen, maar het andere kunnen ze ook. Ze kunnen inderdaad volle bak vooruit en hoog drukzetten. Wij zullen daar het beste van onszelf moeten laten zien en geven. We staan 3-1 voor, dat is een goed perspectief, maar er zal nog heel veel van ons gevraagd worden daar.”