© Proshots

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. De Amsterdammers wonnen met 2-0 dankzij doelpunten van Ziyech en Schöne en hebben daardoor een uitstekende uitgangspositie voor volgende week in Oostenrijk.

Schitterende Europese avond

“Het was een schitterende Europese avond en het begin van de competitie. We zijn net bij elkaar en als je dit dan op de mat kunt leggen, dan heb je goede aanknopingspunten.” Toch zag Ten Hag een aantal verbeterpunten. “Af en toe de breedte op rechts die Mazraoui moest brengen. Dat had er ook mee te maken dat Tagliafico te breed stond. Het is natuurlijk wel een sterke tegenstander die heel goed kan counteren en levensgevaarlijk is bij spelhervattingen. Dus daar moesten we wel bedacht op zijn. Ik vond dat Mazraoui dat heel goed invulde. Hij ging dan wel te weinig breed, maar dat had dus ook met de andere kant te maken.”

De nul gehouden

Ajax scoorde niet alleen twee doelpunten, de thuisploeg hield voor het eerst in negen Europese wedstrijden de nul. “Dan zie je ook hoe belangrijk Frenkie de Jong is, want dat stond als een huis totdat hij geblesseerd wegviel. Ik heb ervan genoten hoe Frenkie daar invulling aan gaf, maar iedereen weet ook dat hij op het middenveld het ritme van de ploeg kan bepalen.” Ten Hag liet Blind tien minuten voor tijd invallen. De verdediger liep echter lang warm. “Je kijkt wat nodig is in de wedstrijd en ik vond Eiting ook uitstekend spelen. Natuurlijk ga je op een gegeven moment de ervaring van Blind gebruiken.”

Invalbeurt Tadic

Tadic kwam al na ruim een uur in de ploeg. Het stadion veerde op toen hij op het veld kwam. “Ik vond het überhaupt prachtig hoe het stadion de hele avond reageerde en hoe het de ambiance bracht. Maar zeker op de momenten dat Tadic en Blind binnenkwamen, dan gebeurde er wat in het stadion. Daar hadden we ook een beetje op ingespeeld.” Het samenspel tussen Tadic en Ziyech verliep uitstekend. “Dat zie je meteen, dat zijn rasvoetballers. Die vinden elkaar makkelijk en begrijpen elkaar direct. Dat zag je eigenlijk heel kort op de training al even. Je hoeft ze samen maar op het speelveld te zetten en het klikt.”