Ajax-trainer Erik Ten Hag is zeer te spreken over de wedstrijden die zijn ploeg in het tweeluik tegen Sturm Graz heeft gespeeld. Desondanks is het volgens de coach geen reden om achterover te leunen. “We willen meer. We willen ons ontwikkelen en een team dat met plezier speelt, een goede beleving heeft en met agressiviteit en giftigheid speelt. En we willen prestaties, dus hier moeten we op voortborduren”, aldus Ten Hag tegenover Ziggo Sport.

Dominant en overheersend

Ten Hag zag een andere openingsfase dan in de Johan Cruijff Arena. “Zij gaven natuurlijk wat vroeger druk, maar ik denk dat wij uiteindelijk wel de dominante en overheersende partij waren”, legt de trainer uit. “We hebben de wedstrijd continue gecontroleerd en gedomineerd. Voor de rust hadden wij de beste en mooiste kansen en het was de vraag: wanneer ga je de 1-0 maken? Want op het moment dat je die maakt wordt het een stuk makkelijker en eenvoudiger.”

Neres en Huntelaar

“Welke spelers een ruime voldoende hebben gehaald? Ik denk de meeste. Het is gewoon een prima overwinning met een goede teamprestatie. En ook een aantal die uitstekend gespeeld hebben, zoals David Neres, die een prima wedstrijd op de mat legt.” Ook is Ten Hag zeer tevreden over Huntelaar. “Vorige week miste hij een aantal kansen en toen hebben we het er ook over gehad dat ik een Klaas-Jan wil zien die giftiger is en op jacht is naar goals. Daarvoor staat hij voorop, om die goals te maken.”

Mazraoui

Afgelopen week kreeg Mazraoui de kritiek dat hij de rechterkant beter moest benutten. Ten Hag is het daar echter niet mee eens. “Nee, want ik denk dat hij heel verantwoordelijk gespeeld heeft. Dat had ook te maken met de andere kant. Dat was één van de punten waar we aan gewerkt hebben de afgelopen dagen.”

Standard Luik

In de volgende ronde speelt Ajax tegen Standard Luik. De coach is op zijn hoede voor de Belgen. “Dat is een sterkere tegenstander. Dat heb ik ook net in de kleedkamer gezegd. Het eerste doel hebben we bereikt: we gaan Europa in. De Champions League lonkt, maar dan zullen we beter moeten dan dat we vandaag en vorige week hebben laten zien. Want Standard Luik is een betere tegenstander met veel meer tempo en dynamiek.”