Frenkie de Jong zal woensdagavond gewoon inzetbaar zijn, als Ajax het in de kwartfinale van de Champions League opneemt tegen Juventus. Dit laat Erik ten Hag dinsdagmiddag weten tijdens de persconferentie. Afgelopen zondag raakte De Jong in de wedstrijd tegen Willem II licht geblesseerd aan zijn enkel.

De Ajax-trainer gaf aan halsreikend uit te kijken naar het duel met de Italiaanse kampioen. “De lat komt steeds hoger te liggen. Dat zal nu ook weer moeten om Juventus te verslaan. Na Bayern München en Real Madrid zullen we weer een grens moeten verleggen. Maar dat doen we met ons eigen spel. We gaan er heel veel plezier aan beleven.”

Ten Hag verwacht dan ook dat de wedstrijd ‘heel anders’ wordt dan de duels tegen Real Madrid. “Er zijn cultuurverschillen. Maar onze spelers zijn tactisch zo geslepen, die kunnen met meerdere varianten omgaan.”

Waar Juventus het in Amsterdam moet doen zonder aanvoerder Giorgio Chiellini en Emre Can, is sterspeler Cristiano Ronaldo wel op tijd hersteld van zijn blessure. Ten Hag hoopt dan ook dat de Portugees gewoon zal spelen. “Het is fantastisch om tegen een speler als Ronaldo te kunnen spelen. Dat daagt uit.”

Ook Hakim Ziyech, die ook aanschoof bij de persconferentie hoopt op het meespelen van CR7. “Je wil tegen de besten spelen. Daar hoort hij wel bij.”