Erik ten Hag was zeer te spreken over de weerbaarheid van zijn ploeg. Helemaal na de uitschakeling in de halve finale Champions League en de vroege achterstand tegen FC Utrecht. “Er zit zo’n weerbaarheid in de groep. Daar hebben we het hele seizoen voor gewerkt en dat zag je vandaag ook terug. Er zat zo’n drive in dat je de vermoeidheid niet voelt”, zegt hij tegen FOX Sports.

“We zijn er bijna, maar moeten het nog even afmaken woensdag. Het zou wel heel bizar zijn mochten we nu geen kampioen meer worden. Maar we willen dat wel in stijl doen, zoals we dat het hele seizoen hebben gedaan. Je zag de hunkering hiernaar in het stadion net. Er komt een hoop emotie los bij iedereen, ook bij de fans. Zeker na wat we het hele seizoen hebben meegemaakt. En zeker ook na wat we afgelopen woensdag hebben meegemaakt. Dan komt er een bepaalde vibe in het stadion.”

Afgelopen woensdag kreeg Ajax een mokerslag te verwerken na de 2-3 nederlaag tegen de Spurs. “We waren zo dicht bij een Champions League finale. Dat zit nog steeds wel diep bij iedereen. Dat glipte ons door de vingers. Het is fantastisch hoe we ons oprichten. Ook meenemend dat we zo snel achter kwamen te staan. Waar we woensdag mee eindigde, zo begonnen we vandaag. De ploeg ging daar zo goed mee om.”

Zondag was er in en buiten het stadion een ‘officieus’ feestje, maar woensdag zal de selectie de titel pas écht gaan vieren. “We gaan pas feesten als we écht kampioen zijn. Het is nu theoretisch, officieus, hoe je het wilt noemen. Maar het zijn wel de feiten. Ik ben heel trots op de ploeg. Zeker na woensdag en de vroege achterstand. Als je dit dan kunt, is dat echt grote klasse.”