Na de pijnlijke 3-0 nederlaag van Ajax tegen PSV, ontstond er een storm van kritiek in de richting van trainer Erik ten Hag, die ervoor koos om Frenkie de Jong opnieuw centraal achterin te laten spelen. De keuze pakte volledig verkeerd uit. Freek Jansen vindt echter dat de spelers zelf minstens net zoveel schuld aangerekend kan worden.

“Ik vind het vrij simpel om nu alles op Ten Hag af te schuiven. Bovendien denk ik dat die 1-0 wel heel cruciaal is”, wijst Jansen bij Natafelen op FOX Sports op de openingsfase van het duel. “Daarvoor kwam Ajax er een paar keer heel makkelijk doorheen. Alleen Neres was slordig met zijn voorzetten.”

De openingstreffer van Gastón Pereiro viel, nadat Daley Blind een duel verloor van Luuk de Jong. “Die bal gaat tussen twee benen door. Kun je Ten Hag daar nou de schuld van geven?”, aldus de verslaggever van Voetbal International. “Het was een inschattingsfout door met Blind en Frenkie de Jong tegen Luuk de Jong te spelen, maar je ziet genoeg momenten in de wedstrijd waar de spelers falen.”

Wijze les Ajax: “Dat zal Ten Hag zelf ook wel hebben gezien”