De komende twaalf dagen staan er voor Ajax geen officiële wedstrijden op het programma vanwege de interlandbreak. Erik ten Hag blikt vast vooruit op de laatste periode voor de winterstop. “Wat in die fase van het seizoen belangrijk gaat zijn, is dat we ons goed zullen moeten gaan instellen op traditioneel lastige tegenstanders. Zodat we geen puntverlies gaan leiden. Dat zal bovenaan staan. Verder zijn er ook in ons spel nog een aantal aandachtspunten, waaronder de aansluiting naar de spits en dominantie gaan omzetten in goals. Maar het belangrijkste is natuurlijk nog altijd winnen”, vertelt hij aan Ajax TV.

“De flow waarin we zitten moeten we vasthouden. Dat gaat ook betekenen dat we tegenstanders gaan treffen die steeds gemotiveerder worden. Dat zal steeds moeilijker gaan worden en moeten we ons op gaan voorbereiden”, vervolgt de hoofdtrainer.

Dankbaar

Ten Hag is ook zeer te spreken over de Ajax supporters die de ploeg steunen en ook weer in groten getale aanwezig waren in Lissabon. “Je ziet het enthousiasme rond Ajax steeds meer stijgen. Dat zag je ook terug in de beker tegen Go Ahead Eagles, waarin we in een vol stadion speelden. Dat is schitterend. De beleving die rond Ajax heerst moeten we vasthouden en gaan uitbreiden. De wisselwerking tussen de spelers en de fans moeten we gaan versterken. Dat kan zeker ook een factor gaan spelen in een succesvolle reeks. Ik wil ook mijn dank tonen voor de supporters, die ook weer in groten getale aanwezig waren in Lissabon. Er is nog een lange weg te gaan, maar we hopen het tot een succesvol einde te brengen met z’n allen. In december kunnen we een aantal grote stappen zetten in drie competities, waaronder het overwinteren in de Champions League waar we de steun van de fans weer hard nodig zullen hebben.”