Erik ten Hag werd bijna een jaar geleden trainer bij Ajax en kende aanvankelijk een stroeve start in Amsterdam. Inmiddels heeft de oefenmeester zijn elftal uitstekend op de rit en ontvangt hij veel lof. Zo ook van Mark Overmars, tekende AjaxLife op uit de mond van de directeur voetbalzaken.

Ten Hag wist zich met Ajax via de voorrondes te kwalificeren voor de Champions League, en ook in de competitie gaat het met 31 punten uit 12 wedstrijden voor de wind. Alleen van koploper PSV werd er verloren.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) deelde Overmars dan ook een groot compliment uit aan zijn trainer. “Er was in het begin een klein windje of zelfs een stormpje, maar uiteindelijk kom je bovendrijven. Dat gebeurt in het leven, dat gebeurt in de voetballerij. Ik zie de komende tijd positief tegemoet.”

“Erik is een resultaattrainer die alles uit spelers kan halen en een team weet te creëren. Ajax moest stappen zetten om de beste te worden, maar dat geldt voor Erik net zo goed. Hij wil zelf ook naar de top. Spelers willen dat, trainers en de rest van de staf ook. Alfred Schreuder werkte bij Hoffenheim en dat is een heel interessante club. Toen we met hem spraken, merkte ik al snel: dit zit goed, we kunnen Alfred heel goed gebruiken.”

Toch moeten Ten Hag en zijn spelers nog flink aan de bak, wil dit seizoen nog met een prijs worden afgesloten, zo ziet ook Overmars. “Ik ben er niet blij mee dat onze concurrent PSV na de winterstop waarschijnlijk om het weekeinde gaat voetballen. Kijk naar het seizoen met Peter Bosz. We verloren toen veel punten na Europese wedstrijden. Twee keer zo veel als normaal, denk ik. Het wordt een hele uitdaging om een jaar lang alles uit onze spelers te persen, maar dat is wel een kwaliteit van Erik.”