Erik ten Hag was na afloop kritisch op zijn ploeg. Zeker in de beginfase van de wedstrijd tegen Sparta ging er een hoop mis. “Er zit nog heel veel rek in deze ploeg. Er gaat nog heel veel verkeerd, maar ik heb natuurlijk ook weer veel goede dingen gezien. We begonnen heel slecht aan de wedstrijd. De houding was niet goed van ons. Als dat vaker gaat gebeuren dan loop je zo maar tegen schade aan. Dat mag ons niet gebeuren. We speelden in een te laag tempo, zowel in balbezit als bij balverlies”, reageert Ten Hag kritisch voor de camera van FOX Sports.

“We benutten na die fase wel goed de ruimtes. We lokken ze eruit en kwamen er met loopacties goed achter. Dat ging goed bij de 0-1, bijvoorbeeld. Sparta had daarna moeite met onze lopende mensen en we scoren twee prima goals voor rust”, vervolgt de hoofdtrainer.

Ondanks de ruime 4-1-zege ziet Ten Hag dus nog voldoende verbeterpunten. “In het pressen waren we niet altijd goed. Aan de bal speelden we in de opbouwfase in een te laag tempo en ook te slordig. Dat moet vele malen beter. Soms moet je door het resultaat heen kijken. Dit was niet goed genoeg. We zijn ambitieus en dan moet je de lat telkens hoger leggen, in een hoger ritme spelen en gedisciplineerder blijven spelen.”

Statement Ten Hag: “Voel me niet geroepen om naar Telegraaf-gala te gaan”