Sinds vorig seizoen probeert Ajax een selectie bij elkaar te brengen dat in balans is qua leeftijd en kwaliteit. Eigen jeugd wordt samengevoegd met ervaren spelers en grote aankopen. Door het afgelopen seizoen heeft de selectie van Ajax zich uitstekend ontwikkeld en is het niveau nog verder omhoog gegaan. De eigen jeugd wordt hierdoor nog meer uitgedaagd om de laatste stap van de opleiding naar het eerste te kunnen gaan zetten.

“Het niveau van het eerste elftal is omhoog gegaan, dus het niveau van de jeugd ook. Het perspectief voor onze jeugdspelers is gewoon hartstikke goed. Veel jongens van afgelopen seizoen speelden (deels) in de opleiding. Dus ze krijgen de kansen, maar moeten het vooral verdienen. Het niveau van de selectie is omhoog gegaan, dus de lat ligt zeker hoger voor onze jeugd. De kwaliteitseisen zijn ook omhoog gegaan en dat is alleen maar goed”, laat Erik ten Hag weten op de persconferentie.

“Ajax staat wereldwijd bekend om de jeugdopleiding. Eén van de speerpunten is dat Ajax innovatief is. Daarom staan we aan de top met de opleiding en dat is een continue proces”, vervolgt de hoofdtrainer. “Dat zal nu ook zo zijn. En moeten zijn om onze jeugdtalenten de stap te laten maken naar het eerste en ze ook daar aansluiting te laten vinden. Sterker nog, ze moeten een belangrijke rol gaan spelen in onze selectie.”

Ten Hag: “We gaan een hele grote kern behouden”