Erik ten Hag is net als zijn spelers teleurgesteld in het 4-4 gelijkspel tegen SC Heerenveen zondag. De hoofdtrainer baalt ervan dat zijn ploeg nonchalant de kleedkamer uitkwam. “De spelers zijn zelf ook boos. Dat lijkt me logisch. We moeten gewoon de taken en afspraken nakomen. Als we de restverdediging zo neerzetten en de afspraken bij het drukzetten niet nakomen, dan roepen we de problemen over onszelf af. We hebben veel kansen gecreëerd en vier goede goals gemaakt, maar we laten Heerenveen een aantal keer zo gevaarlijk counteren. Dat mag gewoon niet”, vertelt Ten Hag bij FOX Sports.

Slechte tweede helft

Direct na rust scoorde Heerenveen twee goals binnen tien minuten. “We kwamen heel nonchalant uit de kleedkamer en daar zit ook onze boosheid. Bij de spelers en bij ons als staf”, vervolgt hij.

“Als je de koppositie kan grijpen, dan moet je die ook grijpen. Natuurlijk hebben we alles nog in eigen hand en dat blijft zo, maar als je zo’n wedstrijd speelt voor rust waarin we veel kansen creëren dan mag je die niet beëindigen met zo’n uitslag.”

De Ligt: “Dit mag ons gewoon niet gebeuren”