© Proshots

Erik Ten Hag kan uiteindelijk tevreden terug kijken op de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle. Na de fantastische overwinning in Bernabeu moest Ajax thuis tweemaal aan het werk tegen respectievelijk Fortuna Sittard (4-0) en PEC Zwolle dat hedenavond op bezoek kwam. Ajax speelde een slechte wedstrijd tegen de Zwollenaren, een laag tempo en weinig overtuiging zorgde er bijna voor dat Ajax averij opliep. Tien minuten voor tijd maakt van Crooy de gelijkmaker. Gelukkig voor Ajax was het Blind die vijf minuten later de winnende binnen kopte. Aanstaande zondag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, dan mag Ajax richting Alkmaar waar het tegen AZ de volgende horde zal gaan nemen richting het inhalen van koploper PSV. Tegenover Fox Sports laat de hoofdtrainer zich horen over de wedstrijd van deze avond:

Ajax had het erg moeilijk zo zag Ten Hag. Het was een lelijke overwinning maar ook die moet je winnen als je kampioen wilt worden: “Erg lelijke overwinning, we kwamen niet onder de druk uit en misten dynamiek op het middenveld vandaag.  Ik zoek geen excuses, ik praat ook nooit over de spelers die er niet zijn. Natuurlijk missen we ze maar de spelers die er vandaag stonden zijn ook goed. Ze hebben zich soms wel laten zien soms niet. Als je kampioen wilt worden dan moet je ook op deze manier winnen.” Gelukkig voor Ten Hag gebeurde dat.

Labyad gaf een voorzet waaruit Tadic wist te scoren, verder maakte de middenvelder weinig indruk zo zag helaas voor hem ook de hoofdtrainer: “Labyad had een goede voorzet waaruit we de 1-0 maken. Maar ik kijk niet alleen naar hem, we miste de dynamiek vandaag, dat is logisch maar dat mag je niet accepteren. PEC speelde goed, maar wij moeten daar veel meer tegenover zetten.”

Ajax misten vandaag Ziyech wegens een kuitblessure, Frenkie de Jong was ook niet okselfris en werd daarom aan de kant gehouden, of de twee sleutelspelers zondag tegen AZ kunnen aantreden kan de hoofdtrainer nog niet zeggen: “Ik kan niet zeggen of Ziyech en Frenkie er bij zijn tegen AZ, ik heb er goede hoop op maar ik kan er nog niks over zeggen.”