© Proshots

Ajax heeft zaterdagavond simpel en overtuigend met 5-0 weten te winnen van laagvlieger FC Emmen. Van de Beek, Ziyech, Tadic en Huntelaar (2x) waren trefzeker voor de Amsterdammers. Ten Hag blikt dan ook tevreden terug op de wedstrijd in gesprek met Fox Sports.

Tevredenheid

“We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld, wel moeten we de pressing nog wat fine tunen.” Zo stelt hij. Noussair Mazraoui moest vroeg in de tweede helft zijn plek afstaan aan Dest, niet vanwege tactische overwegingen maar vanwege een blessure: “Nous heeft last van zijn bilspier, het is te hopen dat het geen probleem wordt. Dest viel uitstekend in, hij heeft zich goed ontwikkeld. Ik hoop dat hij zo doorgaat en vecht voor een basisplaats.” Het is dus afwachten wie aanstaande dinsdag tegen PAOK aan de start zal verschijnen.

Ontwikkeling

Ajax is nog altijd in ontwikkeling aldus Ten Hag: De vraag stellen is hem eigenlijk al beantwoorden. Er moeten een hoop dingen beter. De pressing moet beter, dat zijn we aan het finetunen. Het gaat al goed, maar het moet perfect. We zijn pas net begonnen maar we moeten er staan. Nogmaals we zijn pas twee weken samen. Dat heeft tijd nodig.” Mede doordat Ajax nog opzoek is speelde zowel Daley Blind als Lisandro Martinez even op het middenveld. Laatstgenoemde kwam tijdens de persconferentie nog even aan bod.

Persconferentie

“De scouts hebben hun werk goed gedaan. Hij kan op meerdere posities uit de voeten. We zijn op zoek naar de juiste balans maar de principes zijn duidelijk. Door samen te spelen ontwikkel je meerdere koppels, uiteindelijk wil je dezelfde balans.”