Erik ten Hag vindt dat Ajax geluk heeft gehad in Venlo. Vlak voor tijd werd een strafschop via de VAR toegekend. Toch laat de hoofdtrainer ook weten dat de Amsterdammers ervoor hadden moeten zorgen dat de discussie niet nodig was geweest. “We hebben uiteindelijk gewoon geluk gehad vandaag. Het is ongelofelijk zuur voor VVV, maar die discussie hadden we helemaal niet moeten hebben nu. We hadden in de eerste helft gewoon één van onze kansen moeten benutten. Voor rust kregen we zo’n vier á vijf honderd procent kansen”, laat hij weten aan FOX Sports.

“Moeten meedogenlozer worden”

“Dat gebeurde niet en dan wordt het moeilijker. VVV gaat er dan ook meer in geloven”, vervolgt hij. “We speelden in de eerste helft gewoon vrij aardig. We creëerden grote kansen en zij nauwelijks. Alleen dat moment met de VAR. Het was moeilijk om van mijn plek te zien wat er gebeurde. We moeten meedogenlozer worden voor de goal, want dan hoeven we deze discussie helemaal niet te voeren.”

Tweede VAR-moment

Vlak voor tijd kreeg Ajax via de VAR een strafschop nadat Klaas Jan Huntelaar vol in de rug werd gelopen. “Huntelaar werd flink in de rug gesprongen. En dan staat daar maar een straf op en dat is een penalty. Als de VAR er niet was geweest, dan was die echter niet gegeven. Het is fair-play, maar ik snap dat VVV hier nu met een heel zuur gevoel staat.”

Ajax wint met dank aan de VAR in Venlo (0-1)